Studio Cicero maakt websites met WordPress. Dit is het populairste CMS van dit moment. WordPress is Open Source wat betekent dat het toegankelijk en gratis is voor iedereen.

Wordpress is oorspronkelijk ontwikkeld als systeem om te bloggen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een systeem waarmee volledige en geavaceerde website mee gebouwd kunnen worden. Doordat het systeem Open Source is zijn er in de hele wereld programmeurs dagelijks bezig om WordPress te verbeteren of om door middel van plugins functionaliteiten toe te voegen.

Het ontwerp van een WordPress website is gebasseerd op een Theme. In dit theme zijn een groot aantal zaken vastgelegd. Zo is er een bepaalde lay-out en zijn er afhankelijk van het theme verschillende lay-out voorbeelden gemaakt die gebruikt kunnen worden. Theme’s zijn soms gratis te verkrijgen maar wil je meer functionaliteit dan is een betaalde versie vaak een betere keus. Studio Cicero helpt u graag met de zoektocht naar een Theme dat aan uw eisen voldoet.

 

 

Google houdt van WordPress. Dat wil zeggen, de programmeer (PHP) code is helder en dat helpt Google bij het doorzoeken van al je pagina’s en dus bij de vindbaarheid. Ook de veiligheid is belangrijk. WordPress wordt constant uo-to-date gehouden om veiligheidsproblemen te voorkomen. Studio Cicero installeert standaard een veilgheids plugin op uw website om deze veiligheid nog meer te vergroten.

WordPress websites zijn, indien het juiste theme is gekozen, responsive. Dat wil zeggen dat de website op elk scherm (desktop, laptop,tablet en telefoon) goed wordt weergegeven. Ook dit vindt Google erg belangrijk en zal de vindbaarheid van uw website vergroten

Interesse? Neem contact met ons op om samen te kijken wat de beste opties zijn voor uw nieuwe website.

Onderhoud

WordPress wordt voortdurend ontwikkeld. Regelmatig zijn er updates beschikbaar voor plugins en thema’s. Soms bieden de updates meer functionaliteit, vaak zijn het beveilgingsupdates. Het is belangrijk dat deze updates worden bijgehouden. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, dit vraagt wel wat discipline omdat er regelmatig gecontroleerd moet worden op nieuwe updates. U kunt het onderhoud van uw website ook laten doen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze websites maakten wij met WordPress